2022, leren en publiceren

Vandaag geen verhaal of gedicht maar een terugblik op mijn afgelopen schrijfjaar:

 

Hoogtepunt
Twee jaar geleden kwam mijn eerste bundel uit: ‘Dichterbij, korte verhalen en gedichten.’
In 2022 groeide mijn tweede bundel: ‘Louk en oma’: ik verzamelde en herschreef alle teksten waarin kleinzoon Louk direct of indirect een rol speelt, schreef enkele nieuwe teksten en verwerkte minutieus de feedback van Mechtilde, Nancy en Rik.
Daarna bogen Roeq en Inès zich over illustraties en vormgeving.
Et voilà: terwijl ik dit schrijf, glijdt mijn blik blij over de stapel ‘Louk en oma’ die klaar ligt voor verzending!
Heb je belangstelling voor een of beide bundels (€15,- per stuk)?
Mail je adres en het aantal naar bundel@coradichterbij.nl
Maar 2022 bood meer:
Leren
Ook in 2022 volgde ik schrijfcursussen:
Bij SOL (Schrijven Online): Gedichten schrijven.
Bij Margreet Schouwenaar ging ik door met: Poëzie online voor gevorderden.
Bij elkaar boden deze cursussen een mooie mix van leren over dichtvormen, tips (zoals bijvoorbeeld het belang van: SOS: schrappen omgooien schaven) en kennismaken met het werk van andere dichters.
Maar vooral stimuleerden ze tot: doen, doen, doen!
Schrijven, feedback krijgen en bestuderen en daarmee gaan herschrijven, net zo lang tot het ‘klopt.’
Zo ontstonden nieuwe verhalen en gedichten, vele vonden hun weg de wereld in:

 

 
Publiceren
Al vijf jaar plaats ik regelmatig verhalen en gedichten hier op www.coradichterbij.nl en al even lang volgen lezers mij en uiten hun waardering over mijn teksten.
Dank daarvoor, ik vind het altijd zo boeiend om reacties te krijgen, te horen hoe mijn teksten overkomen bij jullie!
Regelmatig stuurde ik teksten in naar schrijfsites en deed mee aan schrijfwedstrijden.
Met resultaat:
  • In het katern Alice van de digitale uitgave Schrijven Magazine Plus, werd een ultrakort verhaal van mij opgenomen als een van de vijf leukste ultrakorte verhalen van de eerste twee maanden van 2022.
  • Uitgeverij Gopher nam twee gedichten op in de bloemlezing: ‘Niet vrijwillig zit ik afgezonderd.’ Een daarvan werd voorzien van een eervolle vermelding. ISBN 9789493230606
  • De stichting UitJeErvaring plaatste twee gedichten in de bundel: ‘Eindeloos, gedichten over groei’, ISBN:9789403651781
  • Uitgeverij Ambilicious nam vier verhalen van mij op in de ultra-korte-verhalenbundel: ‘Kort & Prachtig 3′ ISBN 978-94-93275-19-5

 

Ik zond weer enkele gedichten in naar de landelijke ‘Gedichtenwedstrijd 2021’ en hoorde begin 2022 dat het gedicht ‘Samen’ door de eerste ronde was gekomen. Ook dit gedicht kreeg mooie feedback.
  • Een warm plekje in mijn schrijfhart houdt de Facebookgroep Ultra korte verhalen van SOL (Schrijven Online). Ook in 2022 plaatste ik daar af en toe een ultrakort verhaal. Vier daarvan werden gekozen bij de beste vijf van de week.
  • Maar het warmste plekje is voor de dichtmiddagen bij Aaltje, regelmatig toog ik naar Castricum om bij te praten maar ook om samen te dichten. Wondermooie CorAaltjes leverde dat op.
2023
Zo, dat was 2022, een bewogen jaar waarin veel en ingrijpende dingen gebeurden.
Schrijven leidt mij enerzijds af van die zaken buiten de deur maar biedt anderzijds ook inspiratie: wie mij vaker leest, weet dat actualiteit vaak direct of indirect opduikt in mijn teksten.
Zo suddert er in mijn map ‘Conceptteksten’ al een tijdje een half af verhaal over grensoverschrijdend gedrag, in dit geval: ongewenste zoenen.
En natuurlijk ligt er weer een mooie poëzieles met inspirerende dichtopdracht te wachten op mijn aandacht.
En we moeten gauw weer afspreken, Aaltje!
Aan het werk dus!

 

12-1-2023

8 thoughts on “2022, leren en publiceren

  1. Nou, lieverd, het is werkelijk indrukwekkend. Je kunt echt trots zijn op jezelf! Ik ben ook trots op je en jouw gezelschap met wat we voortbrengen is voor mij ook geweldig inspirerend!
    We gaan weer vol spirit 2023 in!
    Ik word al verlekkerd als ik de kaft zie van de Louks!
    Dikke knuffel
    Aaltje

  2. Mooie samenvatting van 2022 Cora.
    Succes met dichten voor 2023, blijf je volgen en de CorAaltjes natuurlijk😉💕

  3. Het is fijn te zien dat je ons lezers blijft verwennen met je verhalen, poëzie, CorAaltjes enzo meer. 2022 was voor jou een heel druk jaar. Ik kijk reeds uit naar 2023.
    Veel succes!
    Groetjes,
    Patricia

  4. Ook voor 2023 weer veel succes en schrijfplezier, Cora! Louk en Oma lag gisteravond bij (late) thuiskomst op de deurmat en oh, oh, ik wilde ‘even’ de eerste paar bladzijden lezen, maar moest mezelf op een gegeven moment echt dwingen te stoppen, om nog een beetje aan mijn slaap te komen. Wat een juweeltje is het geworden!
    Lieve groetjes,
    Monique

    • O Monique wat heerlijk om te horen, helemaal op zo’n grijze natte dag! Dankjewel ik blijf lekker schrijven, en hoop stilletjes ook van jou weer te lezen in de toekomst, dat waren ook juweeltjes ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.