Dessert

Terwijl ze genoten van het exquise hoofdgerecht en de mooie wijn, haalden ze herinneringen op. Vroegen elkaar: was het goed, is het goed? Knikten alle drie: het is goed.
Net als anders koos zij het dessert: chocolademousse, passievruchtenmeringue en sinaasappelsorbet op een Amaretto-cakebodem.
Bijna terloops spoot ze het spuitje leeg in de cakebodem en vroeg ‘Nemen jullie ook een hapje?’
Weer konden ze haar niets weigeren. Zorgvuldig de cakebodem vermijdend, namen ze een hapje chocolademousse. Legden hun lepel neer en keken naar haar grande finale.
Vingen haar op toen ze, een glimlach op haar lippen, langzaam omviel.

 

24-2-2019
Gebaseerd op de Schrijfuitdaging van MAGAZINE200AANZEE naar aanleiding van een krantenartikel met de kop: ‘Restaurant dicht na sterfgeval’
Geplaatst op de site van MAGAZINE200AANZEE 6-3-2019
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.